Praktijknummer
0575 46 12 66 
(spoed keuze 1)

E-mail
hetraadhuis@ezorg.nl

Mogelijk langere wachttijden

Vanwege onderbezetting bij de assistentes kan het voorkomen dat de wachttijd aan de telefoon langer is dan u van ons gewend bent. Ook de wachttijden voor de spreekuren bij de assistentes kan door onderbezetting wat oplopen. Hiervoor onze excuses en bedankt voor uw begrip.

Afspraak maken

Huisartsenpraktijk Het Raadhuis

Wij werken uitsluitend op afspraak. Elke werkdag kunt u de assistente tussen 8.00 en 12.15 uur bellen voor een afspraak. Voor een afspraak reserveren wij 10 minuten. De assistente zal u vragen naar uw klacht. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk in te schatten wat de aard en de spoedeisendheid van uw klacht(en) is, of om uitslagen en adviezen te geven. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Bereikbaarheid assistente

  • 08.00 - 10.15 uur (bij voorkeur)
  • 11.00 - 12.15 uur (bij voorkeur)
  • 13.00 - 17.00 uur (donderdags tot 14.00 uur)

Voor spoed zijn wij uiteraard de hele dag bereikbaar (keuze 1 op de telefoonlijn).

Spoed Overdag

Bel 112 bij levensbedreigende situaties

Spoedeisende hulp
Bij verwondingen of spoedeisende klachten belt u direct met de assistente: 0575 - 463 010.
 Zij beoordeelt of u veilig naar de praktijk kunt komen, de huisarts bij u moet komen of dat er een ambulance moet worden ingeschakeld.

Een afspraak maken

Wij vragen u zoveel mogelijk in de ochtend contact te zoeken met de assistente. De belangrijkste reden is dat we dan voldoende tijd hebben dezelfde dag uw vraag af te handelen; vaak moet de assistente hiervoor overleggen met de huisarts en soms is het nodig om dezelfde dag een afspraak op het spreekuur of een visite in te plannen. We merken soms dat als u later belt onze planning in het nauw komt, en dat komt vinden we voor u en voor onszelf vervelend.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. U bent overigens niet verplicht dit met de assistente te bespreken.

Eenvoudige vragen kunt stellen aan onze assistentes. Zij kunnen uitslagen doorgeven en veel voorkomende vragen beantwoorden, eventueel na overleg met uw huisarts. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd nodig

De huisarts heeft bij een afspraak in principe 10 minuten tijd voor u. Hierin kunt u 1 klacht bespreken. Heeft u meer klachten of wilt u een langer gesprek? Dan kan de assistente, als de agenda dit toelaat, een dubbele afspraak (20 min) voor u plannen.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoelt voor mensen die geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter. Een huisbezoek dient u voor 10 uur aan te vragen.

Terugbelspreekuur

Er is geen telefonisch spreekuur, maar u kunt de assistente wel vragen of de huisarts u terug wil bellen. Deze mogelijkheden is bedoeld voor uitslagen, overleg en kleine medische vragen.