COVID-19 Vaccinaties

Vaccinatiebewijs

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuurt u dan een e-mail naar uw huisartsenpraktijk en geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens. Het emailadres en meer informatie vindt u op de Welkompagina's van uw huisartspraktijk.

Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.

Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

 

24 mei 2021:

Planning vaccinaties vanuit onze praktijken

We krijgen veel vragen van onze patiënten over wanneer zij aan de beurt komen voor een coronavaccinatie.

Als huisartsenpraktijk vaccineren wij mensen die geboren zijn in de jaren 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960. Ook vaccineren we mensen die het syndroom van Down hebben en geboren zijn in 1960 en later en mensen die morbide obesitas hebben en die geboren zijn in 1960 en later.

Voor de oudere patiënten in onze praktijk die niet mobiel genoeg zijn om naar een priklocatie van de GGD te gaan, bieden wij de mogelijkheid aan om u thuis te vaccineren.

Behoort u tot één van deze groepen? Zodra wij voldoende vaccin beschikbaar hebben en u aan de beurt bent, zullen wij u een uitnodiging sturen om gevaccineerd te worden. U hoeft dus geen contact op te nemen met onze praktijk hierover, u ontvangt automatisch van ons een uitnodiging.

Alle andere patiënten ontvangen een uitnodiging vanuit de overheid om gevaccineerd te worden door de GGD.

Tweede prikronde

Heeft u van ons al een eerste inenting gehad? Dan ontvangt u automatisch ook een datum en tijdstip van ons voor de tweede inenting, die nodig is om u nog beter te beschermen.

Geplande afspraken blijven staan
Patiënten die al een afspraak hebben staan bij de huisarts voor een tweede vaccinatie met AstraZeneca hoeven géén actie te ondernemen. Zolang u niet anders van uw huisarts verneemt blijft de afspraak staan.

Meer informatie
De praktijken ervaren momenteel enorme drukte. Om de reguliere zorg zo goed als mogelijk door te laten gaan en iedereen van dienst te kunnen zijn, verzoeken wij u daarom om niet telefonisch contact met de assistente op te nemen indien u een vraag heeft over de COVID-19 vaccinaties, maar via de e-mailadressen van de praktijken. Deze en gerichtere informatie vindt u op de Welkompagina's van uw huisartspraktijk.

Wij danken u voor uw begrip.

Algemeen

Door het coronavirus is de werkwijze van de praktijk tijdelijk aangepast. We nemen deze maatregelen vanwege twee belangrijke redenen:

  • Het voorkomen van onnodige Corona besmettingen via de praktijk.
  • Het veilig laten doorgaan van noodzakelijke zorg van onze zorgverleners voor inwoners van Hengelo.


Heeft u vragen of gezondheidsklachten?

Neem dan altijd eerst telefonisch contact op met de praktijk.

In de avond, nacht of het weekend belt u met de huisartsenpost.

Mogelijke besmetting met het coronavirus?
Ook dan belt u ons. U krijgt telefonisch advies of u wordt overdag gezien in een speciaal ingerichte huisartsenpost in Doetinchem.
De huisartsen uit de regio doen daar om beurten dienst met speciale veiligheidsmaatregelen.

Andere klachten?
U kunt net zoals u gewend bent contact met ons opnemen. In veel gevallen kunnen wij u telefonisch adviseren. Als er sprake is van urgente klachten die niet uitgesteld kunnen worden, wordt u ingepland op een ‘schoon’ spreekuur in de eigen huisartsenpraktijk.

We danken u voor uw begrip.

Belangrijke adviezen

Heeft u vragen over het AstraZeneca vaccin?
Wij verwijzen u vriendelijk naar berichtgeving op www.coronavaccinatie.nl en het RIVM.

Ook kunt u bellen met het landelijk publieksinformatienummer 0800 -1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur).

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona? In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. Kijk ook op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Het RIVM heeft een speciale informatielijn voor vragen over het coronavirus geopend. Het nummer is 0800-1351. Als u vragen heeft over het coronavirus adviseren wij u dit nummer te bellen, zodat de praktijk goed bereikbaar blijft voor alle andere vragen. Wij danken u voor uw begrip.

Verder verwijzen u graag voor actuele en betrouwbare informatie naar Thuisarts: https://www.thuisarts.nl/corona
Belangrijk is dat U NIET zomaar naar de praktijk komt omdat u dan anderen zou kunnen besmetten.


Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.


Persoonlijke keuze vastleggen

Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? U kunt dit op drie verschillende manieren doen;

Meer informatie

U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.

Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.